Ginkgo Biloba sau “arborele vietii”

Numit si “arborele pagodelor” sau „arborele vietii”, Ginkgo Biloba este un arbore cu o origine foarte veche, fiind singurul reprezentant al unor specii de arbori care au trait in mezozoic si care au disparut ulterior. Ginkgo Biloba provine din Extremul Orient (Japonia, China, Coreea), dar s-a raspandit pe tot globul.

Deoarece contin un numar impresionant de substante benefice pentru corpul uman, frunzele de Ginkgo Biloba sunt folosite la preparea a diferite tipuri de extracte. Cercetarile au aratat ca fitocomplexul frunzelor de Ginkgo Biloba se ridica la aproximativ 200 de substante in extract si peste 2000 in frunzele intregi. Lipsa de toxicitate a plantei ofera posibilitatea stabilirii unei doze convenabile. Extractul din frunze proaspete de Ginkgo Biloba are actiune vasodilatoare, mai ales la nivelul arterelor mici si medii si creste viteza de circulatie in zona capilara.

Prin continutul de flavonoide, preparatele pe baza de Ginkgo Biloba sunt utile si in cosmetica, favorizand secretia sebacee a pielii uscate sau deshidratate. De asemenea, produsele cosmetice pe baza de extract de Ginkgo Biloba sunt foarte eficiente in combaterea si prevenirea ridurilor. Cercetatorii claseaza extractul de Ginkgo Biloba in fruntea celor mai puternici agenti vegetali anti-imbatranire din lume. De exemplu, masca antirid Dermaglin ajuta pielea sa-si recapete aspectul tanar datorita ingredientele sale valoroase. Prin continutul de argila verde cambriana, indeparteaza delicat celulele moarte de pe suprafata pielii si o curata in profunzime. Prin complexul bio-activ de ulei de jojoba si extract de Ginkgo Biloba japonez, masca estompeaza ridurile, previne aparitia lor si contribuie la mentinerea elasticitatii pielii. Prin extractul de ceai verde, stimuleaza si imbunatateste circulatia sangvina, revitalizand profund pielea. Apoi, datorita continutului bogat in vitamina E (din uleiul de jojoba), reface filmul protector de la suprafata pielii si stimuleaza regenerarea celulelor.

Sursa foto: www.pinterest.com