Ce este acidul salicilic si ce beneficii ofera pielii

Acidul salicilic natural este un extract standardizat obtinut din scoarta de salcie, cu o structura similara cu cea a aspirinei. Acest acid este foarte apreciat pentru proprietatile sale exfoliante, antimicrobiene si antiacneice. Spre deosebire de cel sintetic, acidul salicilic natural nu prezinta riscul unor efecte secundare, cum ar fi iritarea pielii.

S-a demonstrat ca acidul salicilic contribuie semnificativ la regenerarea celulara la nivelul tegumentelor, crescand rata de reinnoire a celulelor. Aceasta regenerare celulara conduce la o imbunatatire a aspectului general al pielii. De asemenea, reduce liniile fine si ridurile, contribuie la vindecarea cicatricilor minore, ajuta la transportarea mai adanca in piele a altor active, indeparteaza celulele moarte si resturile ce blocheaza porii. Acidul salicilic mai este recunoscut si pentru capacitatile sale antimicrobiene, ceea ce il face un bun remediu pentru diverse probleme patologice ale pielii.

Cand este adaugat in preparatele cosmetice (in concentratie de 0,5 – 2%), acidul salicilic (BHA sau beta-hidroxi acid) creste proprietatile de regenerare celulara ale produsului respectiv. Acidul salicilic intra in compozitia multor produse cosmetice, cum ar fi: creme, lotiuni, masti, seruri, solutii exfoliante (peeling), tratamente anti-imbatranire, anti-rid, antiacneice, lotiuni capilare etc.

Serul tratament Dermacos Anti-Spot – aplicatii punctuale este recomandat pentru tenul care prezinta pete pigmentare. Produsul contine complexul de albire SepiWhite, acizi AHA (alfahidroxi: glicolic, lactic, citric) si BHA (betahidroxi: acid salicilic). Datorita formulei sale concentrate, serul actioneaza direct pe zona cu probleme, reducand intensitatea si dimensiunea petelor si prevenind aparitia altora noi. Utilizand acest produs de doua ori pe zi, minim 8 saptamani, pielea isi va recapata echilibrul, frumusetea si aspectul sanatos.

Sursa foto: www.pinterest.com