Cateva utilizari ale uleiului de jojoba in cosmetica

Jojoba este o planta care creste in zone aride – de unde si numele de aurul desertului, folosita

inca din antichitate. In prezent, acest ulei reprezinta unul dintre cele mai folosite ingrediente

in cosmetica.

Datorita proprietatilor sale, uleiul de jojoba este foarte util in ingrijirea zilnica a pielii. Este

bogat in antioxidanti si vitamine, indeosebi vitamina E. De asemenea, se numara printre

putinele uleiuri recomandate tenului gras. Avand proprietati similare sebumului uman,

primeste o toleranta ridicata din partea pielii. De exemplu, nu lasa un strat gras la nivelul

pielii si nici nu incarca pielea deoarece este complet absorbit.

Uleiul de jojoba este eficient si in tratarea/ingrijirea parului si unghiilor. S-a remarcat ca acest

ulei intareste unghiile si ofera sanatate parului. Uleiul de jojoba poate fi folosit cu succes si in

tratarea calcaielor crapate sau uscate, fiind un produs natural foarte eficient in ingrijirea

picioarelor. Avand proprietati antimicrobiene, le protejeaza impotriva ciupercii picioarelor.

Nu in ultimul rand, s-a constatat ca uleiul de jojoba calmeaza pielea sensibila si atenueaza

simptomele arsurilor solare.

Oferind rezultate excelente in tratarea si ingrijirea pielii, uleiul de jojoba este inclus in

compozitia produselor pentru ten, cum ar fi: masti, lotiuni, creme etc. De exemplu, masca bio

antiacneica matifianta Dermaglin este un produs perfect pentru tratarea tenului gras si mixt,

cu tendinta acneica. In compozitia mastii se gasesc ingrediente precum: argila verde

cambriana (sursa bogata de minerale), un complex bio-activ de arnica si musetel (calmeaza

zonele afectate de acnee si cicatrizeaza) si ulei de jojoba (are proprietati emoliente si

hidratante).

Sursa foto: www.pinterest.com